Om mig

Instagram

Ældre billeder

Lidt om min baggrund som amatørfotograf

Mine første analoge spejlrefleks kameraer

Undervejs havde jeg også 2 stk. Zensa Bronica med fsk. objektiver og  negativer  i 6x6 cm. Disse brugte jeg oftest sammen med 2 stk. prof. flash anlæg med paraplyer, som bl.a. blev brugt i mit eget atelier med fsk farver  baggrundspapirer.  I den periode tjente jeg en del ved portræt fotografering.

I hele den tid hvor man kun fotograferede sort/hvid, havde jeg mit eget mørkekammer, hvor jeg fremkaldte film og fremkaldte mine billeder.

Det største billede jeg har fremkaldt var 3 x 6 meter. Det foregik i en lånt garage, hvor jeg hængte baner af fotopapir op på bagvægen ad flere gange. Banerne fremkaldtes i tagrender og blev derefter limet op på spånplader, inden det blev brugt i et udstillingsvindue i en bank.


Mine nuværende Canon kameraer

Efter at man gik over til farve og dias billeder, eksperimenterede jeg med begge typer, med manglede den kreative del  i mørkekammeret, så interessen dalede, så det blev kun til feriefoto derefter.

Zensa Bronica

Efter at man gik over til farve og dias billeder, eksperimenterede jeg med begge typer, med manglede den kreative del  i mørkekammeret, så interessen dalede, så det blev kun til feriefoto derefter.

Men så i 2004 ”opdagede” jeg de nye digitale muligheder og købte mit første digitale kamera. Det blev også til et redigerings program, der gjorde, at mørkekammeret nu var skifte ud med en pc. De første var kompakt  kameraer med fra 5 mill. Pixel. Til 14 mill. pixel inden jeg skiftede til spejlrefleks igen. Det første var et Canon EOS 500D.

Desværre blev alle disse første digitale kameraer stjålet ved et indbrud i 2012. Jeg benyttede lejligheden til at opgradere til Canon EOS 600D med en 11-18 vidvinkel, og har så i 2015 investeret i den helt nye Canon EOS 760D med 24 mill. pixel og med det også nye Tamron 18-400 objektiv.  Desuden et 150 - 600 mm Tamron objektiv. Jeg har også, til mere ”turistede” optagelse, købt et Canon  PowerShot SX60HS der har en zoom på 65x.

Jeg har i en periode været medlem af en fotoklub her i Horsens, men grundet vores mange rejse aktiviteter blev det ikke til deltagelse i så mange aktiviteter. Trods alt lærte jeg dog rigtig meget i den tid jeg deltog.


Klik på billederne for at forstørre.


Billed redigering hjemme

Billed redigering i "sommerhus"


Min interesse for fotografering begyndte nok omkring 14-års alderen, hvor jeg lånte mine forældres boks kamera der tog 4x6 cm. negativer. Mit første spejlrefleks kamera købte jeg efter endt soldater tid, hvor jeg begyndte at tjene ”rigtige” penge. Det blev et Topcon med 50 mm objektiv og det var det første kamera i Danmark med motor. Senere blev det så til henholdsvis Contax med objektiv 28-135, også med motor til film fremdrift og sidst blandt de analoge kameraer, blev det et Pentax med objektiv 28-200 med motor.